(Artificial Intelligence in Advertising )
منبع: https://www.datatobiz.com/blog/artificial-intelligence-in-advertising
گردآوری و ترجمه: سعید هاشمی
هوش مصنوعی یکی از شاخه های علوم رایانه ای است که بر اساس داده های دریافتی، ماشین هوشمندی را تولید می کند که دقیقا مشابه هوش انسانی می باشد. امروزه کارایی سیستم های هوش مصنوعی به لطف الگوریتم های دقیق، سریع تر از هر زمان دیگری در حال پیشرفت هستند و حتی می تواند از قابلیت های هوش انسان نیز فراتر رود.
هوش مصنوعی در صنعت تبلیغات به عنوان بخشی از دیجیتال مارکتینگ، طیف گسترده ای از قابلیت ها را برای بازاریابی و ایجاد ارتباط هوشمند با مشتریان فراهم می نماید به طوری که با تجزیه و تحلیل داده ها، بازاریابی هدفمند را امکان پذیر می سازد. در واقع هوش مصنوعی با جمع آوری اطلاعات از مصرف کنندگان، علاقه مندی آنها را شناسایی کرده و با بررسی تجربیات مشتریان در تصمیم گیری و فرآیند خرید نقش تاثیرگذاری ایفا می نماید.
هوش مصنوعی با بهره گیری از شناسایی رفتار مصرف کننده، کمپین های هدفمند را امکان پذیر می سازد، به گونه ای که با درک رفتار مشتری، نیازها و علائق او مورد آنالیز قرار گرفته و یک پیام تبلیغاتی شخصی سازی شده ایجاد می شود که احتمال اثربخشی بیشتری دارد.
امروزه شرکت ها به جای روش های مرسوم تبلیغاتی گذشته( مجلات، رادیو و تلویزیون) در شبکه های اجتماعی و سایت ها تبلیغ می کنند و پیام های تبلیغاتی شان را به شیوه ای مختصر و تاثیرگذار ارائه می کنند، به طوری که مخاطب صرفا با مشاهده یک بنر تبلیغاتی جذاب و متمایز روی آن کلیک کرده و درگیر می شود.
امروزه شرکت ها به نیازها و پرسش های مشتریان به صورت آنلاین پاسخگو هستند، زیرا در دنیای امروز تبادل اطلاعات با سرعت فزاینده ای انجام می شود. از این رو شرکت ها برای ارائه پاسخ دقیق از chatbots هوش مصنوعی بهره می برند.
مدیریت ارتباط با مشتریان(CRM ) همراه با فناوری AI و فناوری داده های بزرگ مجموعه اطلاعات کاملی را در اختیار کارشناسان قرار می دهد تا نیازهای مصرف کنندگان به طور دقیق شناسایی شود و در نهایت برندها قادر خواهند بود تا مناسب ترین استراتژی بازاریابی را تعیین کنند.
برخی مزایای استفاده از هوش مصنوعی در تبلیغات عبارتند از:
۱- هدف گذاری دقیق پیام های تبلیغاتی براساس داده های دریافتی مشتریان
۲- بهینه سازی کمپین های تبلیغاتی خصوصا در دیجیتال مارکتینگ
۳- افزایش فروش همزمان با کاهش هزینه ها و صرفه جویی در زمان
۴- شناسایی خطرات احتمالی کمپین های تبلیغاتی و جلوگیری از پیامدهای منفی بالقوه
۵- بهبود ارتباط با مشتریان و ایجاد تعامل سازنده با آنها با استفاده از شناسایی نیازها، علائق و تمایلات مصرف کنندگان
۶- تاثیرگذاری بیشتر بر مشتریان و افزایش جامعه هدف نسبت به روش های سنتی تبلیغات
۷- ردیابی و بررسی رفتار مشتریان به منظور شناسایی علائق و خواسته های آنها
از سویی دیگر استفاده از هوش مصنوعی در صنعت تبلیغات با چالش های عمده ای همراه می باشد. یکی از این چالش ها ایجاد زیرساخت مناسب برای استفاده از قابلیت های هوش مصنوعی است. همچنین برخی از شرکت ها هنوز برای استفاده از هوش مصنوعی در تبلیغات مردد هستند البته برخی از برندهای بزرگ در این حوزه سرمایه گذاری هنگفتی کرده اند.
یکی دیگر از چالش های مهم هوش مصنوعی، موضوع اعتماد سازی می باشد. به طور مثال کمپانی گوگل به خاطر سوء استفاده از داده های مشتریان مورد انتقاد قرار گرفته است.
یکی از قابلیت های مفید هوش مصنوعی تولید محتوای ارزشمند است البته این موضوع به این معنی نیست که این قابلیت جایگزین افرادی شود که در این حوزه فعال هستند. در واقع این ویژگی می تواند به کارشناسان تولید محتوا کمک کند تا محتوای ارزشمند و تاثیرگذار تری را برای مخاطبان ارائه کنند.
در حال حاضر هوش مصنوعی در دنیای تبلیغات به عنوان یک حوزه جدید شناخته می شود که می تواند آینده صنعت تبلیغات را متحول و دگرگون سازد. از این رو با توجه به قابلیت های عجیب و پیش بینی نشده هوش مصنوعی، میزان تاثیرگذاری آن نیز تا حدی نامشخص و مبهم است.