برند نایک همواره در تلاش است با تکیه بر فرهنگ نوآوری، مسائل مختلف جامعه هدف خود را شناسایی کرده و برای آنها راه حل ارایه دهد. به همین خاطر است که درکنار تولید محصولات و خدمات ورزشی متنوع، سعی دارد با طراحی کمپین های خلاقانه، برای رفع معضلات اجتماعی و فرهنگی نیز قدمی بردارد.
شرکت نایک در یک کمپین گسترده تبلیغاتی با عنوان #BelieveinMore که در سال ۲۰۱۷ برگزار شد تلاش کرد دیدگاه های کلیشه ای زنان نسبت به ورزش را عوض کرده و به نوعی شیوه سنتی ارتباط آنان با فعالیتهای ورزشی را تغییر دهد. نایک برای تحقق این هدف مجموعه ای از کمپین های محلی در کشورهای مختلف ترتیب داد که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره می کنیم:
اکثریت زنان فقط از جنبه زیبایی شناسی به ورزش می نگرند و اکنون نایک قصد دارد این نگاه را به کمک تجربه دیجیتال تغییر دهد. برای عملیاتی کردن این موضوع نایک تصمیم گرفت وب سایت ویژه ای را طراحی کند و درباره دیدگاه های تازه با زنان گفتگو کند. وبسایتی که البته زنان می بایست ابتدا در آن ثبت نام کرده و در طی زمان هم مدام به آن مراجعه کنند. مشکل اینجا بود که زنان عمدتا تابستان را به ورزش می پردازند و از این رو در باقی ایام سال، ممکن بود به این وبسایت ورزشی مراجعه نکنند. به همین دلیل شرکت نایک آفریقای جنوبی تصمیم گرفت برای جلب توجه بیشتر زنان به مقوله ورزش، ورزش را به عنوان ابزار رشد و تحول فردی مطرح کند. از این رو پس ار بازطراحی رابط کاربری و آسان سازی فرآیند ثبت نام اعضا، شروع به کمک گرفتن از قهرمانان مختلف ورزشی در آفریقای جنوبی کرد، زنان موفقی که خاطرات و داستانهای زندگی آنان می توانست برای همنوعانشان موثر و راهگشا باشد.
نتیجه اجرای کمپین در کوتاه مدت فراتر از تصور بود: حضور ۱۰۰۰ شرکت کننده تنها در ۴ روز اول.
در ژانویه ۲۰۱۷ ،نزدیک به جشن روز جهانی زن سه فیلم ،در ۳ گوشه جهان (کشورهای عربی، ترکیه و روسیه) به نمایش در آمد که در راستای کمپین “بیشتر را باور کن” قرار داشتند. این فیلمها در یک زمان و با یک هدف تولید شدند: توانمند شدن بیشتر زنان.
بسیاری از زنان عرب وقتی می خواهند در مورد فعالیتی خاص، علایق خود را بیان کنند یا با یک سری محدودیت ها مبارزه کنند، خود را با این سوال مواجه می بینند: مردم چه فکری خواهند کرد؟
این دسته از زنان امیدوارند به جای قضاوت شدن و یا نادیده گرفته شدن به عنوان پیشتاز و یا الگوی نسل خود مطرح شوند. در این فیلم، هم ورزشکاران حرفه ای و هم آماتور حضور داشتنه اند.
نکته مهم کمپین نایک در کشورهای عربی به بحث حجاب در این کشورها مربوط می شود. نایک با تولید محصولی ویژه برای بانوان ورزشکار محجبه نشان داد به عقاید فرهنگی مختلف زنان احترام می گذارد.
نام فیلم از عنوان یکی از معروفترین آهنگ های کودکانه در روسیه اخذ شده است. این آهنگ دختران را گلهای زیبا یا شیرین ترین موجودات هستی توصیف می کند، توصیفی که در جوامع روس از زنان وجود دارد، هم همین است. در فیلم دختری حضور دارد که در حال خواندن همین آهنگ است اما در عین حال که فیلم به گونه ای متضاد، حاوی پیام های الهام بخشی است:
“متحمل مشت ها و کبودی ها، متحمل مشت های گره کرده، با استعداد و مستقل، دارای قلب و احساس و وقار،جدی و مقاوم تر از گل سرخ و دختران ما این گونه ساخته شده اند”
فیلم کوتاه ۶۰ ثانیه ای “این ما هستیم” در مورد زنان ورزشکار ترکیه ای است که سعی دارند با ایجاد انگیزه بیشتر در زنان کشور خود، محدودیت های اعمال شده از سوی جامعه را رفع کنند. قهرمانانی مثل بازیکن تیم ملی بسکتبال “آیشیل آلبن”، بازیکن تنیس “ایپک سویلو” و حتی بازیگرانی مثل “دیلان جیجک” و”الوین لوینلر”.