بسیاری از ما بارها این سوال را از خودمان پرسیده ایم که: چرا به خرید محصولات یک برند علاقه بیشتری داریم؟ آیا بر اساس نیازمان خرید می کنیم یا در یک لحظه تصمیم به خرید می گیریم؟ بسته بندی خلاقانه چه تاثیری در فروش محصول دارد؟
همه ما در بسیاری از موارد یک پاسخ مشخص به این سوالها داریم: محصول برای ما جذاب بوده و حس خوبی از داشتن و خرید آن بدست می آوریم. حس خوبی که مشتری را به یک تصمیم معینی وادار نموده و هر گونه شک و تردید را در او از بین می برد. تمام آنچه گفته شد، فلسفه هنر بسته بندی است. یک اصل تبلیغاتی همواره به صاحبان برند و تولیدکنندگان محصول مدام یادآوری می کند که” هر چه بسته بندی محصول یک برند اصولی تر و خلاقانه تر باشد به همان میزان فروش محصول نیز افزایش می یابد”. یک بسته بندی هوشمندانه مشتری را جذب می کند و پیام مورد نظر را به او می رساند. در دنیای رقابتی امروز اهمیت بسته بندی کمتر از خود محصول نیست.
در ادامه به ده ترند خلاق سال ۲۰۱۸ در بسته بندی محصولات یک برند می پردازیم:
۱- سادگی یا طراحی مینیمال (Minimalist Design Or Simplicity):
طراحی مینیمال، یکی از جنبش های قابل توجه، در طراحی قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یکم است. طراحی مینیمال، خیلی لوکس، پر زرق و برق و متداول نیست اما در بسیاری از رشته ها و زمینه های مختلف نفوذ کرده است، مخصوصا در زمینه های مختلف هنری. هر چیزی که به رابط کاربری (User Interface) ارتباط داشته باشد از طراحی سخت افزار، ماشین، فیلم ها، بازی ها، طراحی وب سایت گرفته تا طراحی بصری (Visual) و موارد دیگر، تحت تاثیر مینیمالیسم قرار گرفته اند.
به همان اندازه که طرح های پیچیده طرفداران خود را دارد، طرح های مینیمال نیز از هواداران زیادی برخوردار است. در بین عموم مردم، طرح مینیمال یعنی لوکس، ساده و ظریف و در واقع هر طرح هنری ساده ای، طرح مینیمال است در حالیکه برای مینیمالیستی بودن یک طرح، تعریف دقیق تری وجود دارد؛ سادگی در عین زیبایی؛ به عبارت بهتر هر طرح ساده ای، لزوماً زیبا نیست. نمادها و سمبل ها در طراحی های مینیمالیستی حرف اول را می زنند. جاییکه سمبل ها به جای کلمات صحبت می کنند تا در دنیای پرشتاب امروز به سریعترین شکل پیامها منتقل شوند.
سه اصل اولیه در طراحی بسته بندی به سبک مینیمال:
- متن های کوتاه
- انتخاب رنگ محدود در طراحی ها
- استفاده محدود از فونت های نوشتاری؛ حداکثر سه فونت