طراحی و برنامه ریزی کمپین‌های تبلیغاتی

کمپین تبلیغاتی (Advertising Campaign) مجموعه‌ای از برنامه‌های مستقل، اما هماهنگ تبلیغاتی، رسانه‌ای، پیشبردی و روابط عمومی در مورد یک کالا، خدمت یا بنگاه اقتصادی در رسانه‌های مختلف صوتی، تصویری، چاپی و محیطی است. این راهکارها با یک محتوا و مضمون مشترک اما با پیام‌های متنوع و گوناگون در یک دوره زمانی معین و با بودجه‌ای مشخص برای دستیابی به هدف‌های کمی و کیفی معین طراحی و اجرا می‌شوند.این برنامه‌ها یا کارزار‌های تبلیغاتی معمولا توسط یک گروه در بازه‌های زمانی ماهانه، سالانه و یا بیشتر طراحی و اجرا می‌شوند. معمولا کمپین‌های تبلیغاتی برای دستیابی به هدف یا اهدافی خاص طراحی و اجرا می‌شوند که از مهمترین این اهداف می‌توان به کسب سهم مشخص از بازار، حفظ و گسترش سهم بازار، تداوم حضور و یادآوری، معرفی الگوهای مصرف و عادات جدید و یا ساختن یک جایگاه متفاوت از برند و یا محصول در نگاه مشتریان اشاره کرد. در واقع می‌توان گفت که کمپین تبلیغاتی نوعی برنامه‌ربزی و هماهنگی در استفاده از شاخه‌ها و شیوه‌های مختلف تبلیغاتی با هدف تاثیر گذاری بهتر و پیشبرد اهداف بازاریابی و فروش است. هر چند روش ثابتی برای مدیریت و اجرای یک کمپین تبلیغاتی وجود ندارد, ولی ساینا بر مبنای تجارب قبلی معمولا از چند الگوی اصلی پیروی می‌کند و با توجه به نوع سفارش و هدف‌گذاری‌ها مشتری یک روش را انتخاب می‌کند. این مسئله به این دلیل است که کمپین تبلیغاتی یک شرکت بایستی با برنامه کلی شرکت و خصوصا اهداف بازاریابی آن همخوانی داشته باشد. وجود یک برنامه صحیح در گام اول سبب می‌شود تا از کوتاه‌ترین و بهینه‌ترین راه به نتیجه و هدف مورد نظر برسیم. از همین رو بایستی در یک برنامه تبلیغاتی به بودجه کمپین تبلیغاتی، وضع بازار، رقبا و اهداف کمپین توجه خاصی داشته باشیم.

به طور کلی مسیر استاندارد برای اجرای یک کمپین شامل گام‌های زیر می‌شود:

  • بررسی بازار
    باید مشخص می گردد بازار یا مشتریان کالایی که می خواهیم تبلیغات را در آن انجام دهیم چه خصوصیاتی دارند
  • تبیین هدف های تبلیغاتی
    در آن وظایف هر یک از قسمتهای دفتر تبلیغاتی برنامه‌ریزی می‌شود
  • محاسبه و بودجه‌بندی تبلیغات
    با توجه به مراحل قبلی مشخص می شود که چه بودجه ای برای تبلیغات، بازدهی بهتری ایجاد می‌کند.
  • برنامه‌ریزی گروه خلاقیت
    همه خلاقیت ها باید در راستایی باشد که مورد توجه مشتریان واقع شود.
  • انتخاب رسانه
    در این مرحله به دقت مشخص می شود که با توجه به اطلاعات مراحل قبل، از چه رسانه هایی و چه مقدار فضا و زمان، و چند نوبت تکرار باید در نظر گرفته شود.
  • برنامه‌ریزی گروه طراحی نسخه
    در این مرحله، شرح وظیفه و برنامه کار طراحان هنری و اجرایی نسخه اولیه تعیین می‌شود.
  • آزمایش و بازبینی پیش از انتشار نسخه
    باید از شیوه های مختلف نظرسنجی استفاده شود تا مشخص گردد که آیا از نسخه ها استقبال خواهد شد یا نه
  • برنامه‌ریزی برای گروه تولید نهایی
    نسخه ها و دستورالعمل ها باید به گروه تولید داده می شود تا متون چاپ، برنامه های رادیویی و تلویزیونی، بیلبوردها، آگهی های پستی و پیامکی تولید یا به اجرا گذاشته شوند.
  • نظارت بر اجرای صحیح برنامه‌ها
    مسئولین و مشاوران تبلیغاتی باید بر اجرای صحیح برنامه نظارت داشته باشند تا مطابق نظر آن‌ها تبلیغات برای مخاطبان اکران شود.
  • اجرا
    برخی جزئیات در خلال اجرای برنامه‌ها قابلیت تصمیم گیری می‌خواهند و باید بهترین تصمیم را در مورد آن‌ها اتخاذ کرد. بعد از این مرحله نوبت به اجرای کمپین می‌رسد. ساینا با داشتن امکانات مناسب در بخش‌های مختلف اجرا می‌تواند مسئولیت اجرای تمام بخش‌های طراحی شده برای یک کمپین را بر عهده بگیرد. طراحی و اجرای انواع برنامه‌های تبلیغاتی مورد نیاز در کمپین اعم از برنامه‌های رسانه‌ای، تبلیغاتی، گرافیکی و یا طراحی و اجرای برنامه‌های خبرسازی و پابلیسیتی از جمله توانایی‌هایی است که در اجرای هر کمپین تبلیغاتی مورد نیاز خواهد بود. ساینا با داشتن تیم‌های مختلف از تیم‌های تحقیق بازار، تیم برنامه سازی و فیلم سازی، طراحی گرافیک و … می‌تواند مراحل اجرای یک کمپین تبلیغاتی را از صفر تا صد بر عهده بگیرد.