برای تدوین و برنامهریزی هر کمپین تبلیغاتی و یا استراتژیهای برندینگ مهمترین نکته شناخت دقیق بازار و مخاطب است. از این منظر تحقیقات بازاریابی عبارت است از همه کارهایی که منجر به این شناخت شده و رابطه بین ارائه دهنده کالا و خدمات و مشتریان و جامعه هدف را به درستی و دقت مشخص میکند. در واقع میتوان گفت تحقیقات بازاریابی امروزه یکی از مهمترین ابزارهای تصمیمگیری و تصمیمسازی در بین مدیران بازاریابی است. تحقیقات بازاریابی نخستین قدم در راه درک بهتر نیازهای مشتری است و بسیار مورد نیاز سازمانهایی است که برنامههایشان را بر اساس نیازهای و درخواستهای مشتریان تنظیم میکنند. با این همه باید توجه داشت که «تحقیقات بازاریابی» بسیار متفاوت از «تحقیقات بازار» است. تحقیقات بازاریابی گستره وسیعی از اطلاعات در مورد فعالیتهای بازاریابی را در بر میگیرد اما تحقیقات بازار را میتوان به آگاهی یافتن از جنبههای مختلف بازار یک محصول خاص منحصر دانست. در واقع میتوان گفت که تحقیقات بازاریابی همه مراحل از توسعه محصول، شناخت بازار، روش های مناسب فروش، توزیع، تبلیغ و تسهیلات خدمات/فروش را شامل میشود. تحقیقات بازاریابی به طور کلی شامل مراحل زیر میشود و در شرکت ساینا این سه مرحله اساسی برای تحقیقات بازاریابی رعایت و اجرا میشود.
تحقیقات بازاریابی کتابخانه ای
تحقیقات کتابخانهای را میتوان شروع هر کار تحقیقات بازاریابی دانست. شاید بسیاری از سازمانهای درگیر تحقیقات بازاریابی این مرحله را غیر ضروری دانسته و از مراحل کار حذف کنند. اما واقعیت این است که در خلال این تحقیقات است که درک بهتری از مشکل و یا صورت مسئله به دست میآید. همچنین در این مرحله است که فرضیاتی تدوین شده تا در مراحل بعدی کار این فرضیات به آزمون گذاشته شوند.روش های طرح تحقیق کتابخانهای عبارتند از؛ بررسی مقالات و کتب موجود، پرسش از افراد متخصص و متبحر و بررسی چند مورد برگزیده مانند پایگاه های اطلاعات دولتی از قبیل سازمان توسعه تجارت ایران و مرکز آمار بانک مرکزی و سازمان گمرک و . . . . نتیجه تحقیقات بازاریابی کتابخانه ای فهم بهتر موضوع است.
تحقیقات بازاریابی کیفی
تحقیقات کیفی برای درک بهتر رفتارهای انسانی و دلایل این رفتارها طراحی میشوند. در این بخش است که فرضیات به دست آمده در تحقیقات کتابخانهای آزموده شده و دلایل واقعی و عمیق رفتار جامعه به یک خدمت یا محصول خاص سنجیده خواهد شد. این تحقیقات معمولا به روشهایی از جمله مصاحبه عمیق، گروه فوکوس و جلسات طوفان مغزی انجام میشوند. در مصاحبه عمیق مصاحبه کننده تلاش میکند تا با هدایت کردن مصاحبه دلایل علاقهمندی یا عدم علاقه شخص به محصول یا خدمتی خاص را دریابد. در گروه فوکوس از گروهی از مردم درباره ادراک، عقاید، باورها و نگرشهایشان در ارتباط با مفاهیم محصول، خدمت، تبلیغات، ایده، بستهبندی و مواردی از این دست سؤال پرسیده میشود. سرانجام در طوفان فکری هم ایدههای خلاق و بدیع طراحی میشوند.
تحقیقات بازاریابی کمی
تحقیقات کمی به طور معمول با استفاده از ابزار پرسشنامه و با به کارگیری مقایسههای عددی قابل سنجش انجام میشود. داده های جمع آوری شده در تحقیقات کمی با تکنیکهای آماری توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار میگیرند، به همین دلیل میتوان نتایج تحقیقات کمی را با در نظر گرفتن خطای مشخص به جامعه تعمیم داد. در این مرحله است که نگرشهای به دست آمده از تحقیقات کیفی سنجیده شده و به عدد و رقم تبدیل میشوند.

استراتژی بازاریابی
استراتژی بازاریابی راهکارهایی است که تعیین میکند یک سازمان چگونه به اهداف بازاریابی خود میرسد، مثلاً بر کدام بازارها و محصولات متمرکز شود و چه مقدار برای فعالیتهای بازاریابی هزینه کند. پاسخ به این پرسشها که چه زمانی و چطور بازایابی محصولات یا خدماتمان را شروع کنیم نتیجه و حاصل تحقیقات بازاریابی است. نتایح این تحقیقات در ساینا با استفاده از تکنیکهای مختلف بازاریابی به استراتژیهای مناسب هر سازمان و یا کسب و کار تبدیل خواهد شد. تعیین بازارهای هدف خاص برای یک خانواده محصول یا یک محصول خاص، از طریق یک طراحی و اجرای برنامه مناسب عناصر آمیخته بازاریابی طبق نیازها و خواسته های مشتریان بالقوه در آن بازار هدف و کسب مزیت رقابتی و ایجاد هم افزایی نتیجه استراتژی بازاریابی خواهد بود.
مشاوره بازاریابی به معنای برنامه ریزی بازاریابی و فروش سیستماتیک در کنار تعالی برند با محوریت مدل بازاریابی FG360 درجه در شرکتهای طرف قرارداد است. نحستین گام در مشاوره بازاریابی مستندسازی واحدهای مختلف شرکت با رویکرد بازاریابی و در چارچوب مدل FG360 است. گام دوم شناسایی ، تعدیل و تأیید اهداف و انتظارات مدیران شرکت ها در حوزه بازاریابی و فروش خواهد بود.
بعد از طی شدن این دو مرحله، مشاوران بازاریابی ما ضمن اصلاح استراتژیهای بازاریابی شرکت شما زمینه لازم برای اجرای استراتژیهای جدید را در هماهنگی با مسئولین بخشها و واحدهای مختلف شرکت تدوین کرده و سپس اجرا میکنند. بدیهی است که اطلاعات مورد نیاز مشاوران از بخش تحقیقات بازاریابی به دست میآید، لذا مشاوره بازاریابی و تحقیقات خدماتی به هم پیوسته هستند و ارائه مشاوره دقیق و کارآمد بدون داشتن نتایج تحقیقات بازاریابی بسیار دشوار خواهد بود.