شرکت نایک به مناسبت سی امین سالگرد خلق شعار تبلیغاتی معروفش” فقط انجامش بده” ( just do it) کالین کوپرنیک چهره معروف فوتبال آمریکایی را به همراه سرنا ویلیامز تنیس باز و لبرون جیمز بسکتبالیست به عنوان سفیران خود برگزید.
شرکت تولیدی محصولات ورزشی نایک روز دوشنبه ۱۲ شهریور اعلام کرد کالین کوپرنیک چهره معروف فوتبال آمریکایی را به عنوان نماد کمپانی انتخاب نموده است.
چند روز قبل از شروع لیگ NFL این شرکت عکس سیاه و سفید کولین کوپنیک را به همراه یک شعار تبلیغاتی منتشر نمود. مضمون شعار این است: به چیزی اعتقاد داشته باشید حتی اگر به معنای فداکردن همه چیز خود باشد.
کولین کوپرنیک یکی از اولین ستاره های فوتبال آمریکایی بوده که در اعتراض به نژاد پرستی و خشونت پلیس آمریکا به هنگام پخش سرود ملی کشورش زانو زد و همانند سایر بازیکنان ادای احترام نکرد. البته بعد از این اعتراض صاحبان تیم او را از تیم اخراج نموده و قرارداد وی را لغو کردند. دونالد ترامپ نیز به این بازیکن فحاشی نمود و او را به باد انتقاد گرفت.
سخنگوی شرکت نایک ادعا نموده است که از سال ۲۰۱۱ با این ورزشکار قرارداد تبلیغاتی داشته و از وی بهره برداری سیاسی نکرده است. اما آنطور که به نظر می رسد کاربران شبکه های اجتماعی و تحلیلگران رسانه نظر دیگری دارند.
پوستر تبلیغاتی جدید نایک در ابتدا با واکنش های منفی گسترده ای در میان به اصطلاح آمریکاییان ملی گرا روبرو شده و تصاویر آتش زدن محصولات نایک توسط مردم خشمگین آمریکا در فضای مجازی منتشر شد و هشتک تحریم نایک و فقط آتشش بزن در تویتر ترند شده است.
نکته جالب اینکه برند نایک پیش تر به خاطر ساخت تبلیغی با حضور مدل آمریکایی- افریقایی از سوی فعالان حقوق شهروندی به نژاد پرستی متهم شد.
علی رغم همه این اعتراضات، انتشار تصویر سیاه و سفید این ورزشکار جنجالی به همراه شعار تبلیغاتی تاثیر گذار در صفحه اینستاگرام و تویتر نایک کلی لایک و ریتویت جمع کرده است که این موضوع جایگاه “اینفلوئنسر مارکتینگ” Influencer Marketing و تحرکات تبلیغاتی را برای کمپین “فقط انجامش بده” نشان می دهد.
بررسی های اخیر کارشناسان نشان می دهد در چند روز گذشته پس از اجرای این کمپین سهام شرکت نایک به طور قابل توجه ای افزایش یافت و میزان فروش آنلاین این شرکت نیز ۶۱٪ افزایش داشته است. این در حالی است که این برند تخفیف روی محصولات خود را نیز برداشته است.
کارشناسان تحقیقات بازاریابی با تحلیل این رویداد این کمپین را ستایش نموده اند و بر این عقیده اند که این جنجال تبلیغاتی در نهایت به نفع نایک تمام می شود زیرا جامعه آماری مشتریان نایک صرفا این گروه از آمریکایی های خشمگین و افراطی نیستند. در واقع این اقدام نایک نمونه موفق استفاده از یک فرد معروف در معرفی برند می باشد.